Lipsticks van een Noorse godin

Idun is de naam van een Noorse Godin, in de tijd van de Vikingen stond zij voor schoonheid en eeuwige jeugd. Idun had een magische mand vol gouden appels, deze appels gaf zij aan de andere goden en daarmee gaf ze hen de eeuwige jeugd.

Bij Idun minerals kunnen ze uiteraard geen eeuwige jeugd beloven, mythen zijn mooi maar niet realistisch, maar met de make-up laat je jezelf op je mooist zien. Het merk is ook idealistisch en helpt anderen in nood, zo plant het merk bomen op plaatsen waar behoefte is aan voedsel, schone lucht en arbeid, een mooie samenwerking met Vi Skogen. Elk Idun product dat verkocht wordt levert een bijdrage aan het planten van bomen in Oost Afrika.

Idun minerals is een Zweeds merk dat de focus legt op minerale make-up. Het staat garant voor zuivere en pure ingrediënten die voldoen aan de hoogste kwaliteits-én gezondheidsstandaard. Zo zijn de producten onder andere vrij van parabenen, siliconen en talk die irritatie en verstopping kunnen veroorzaken. Door het gebruik van hoogwaardige minerale pigmenten en het weglaten van onnodige vulling is de make-up van Idun zeer geschikt voor een huid met ontstekingen, overgevoeligheid of rosacea.

Dit is een merk wat mij qua waarden enorm aanspreekt maar is de make-up ook fijn in gebruik? Tijd voor een test en een mooie manier om een merk te leren kennen is door de lipsticks te testen, die zijn toch vaak de paradepaardjes van een merk.

Een mand vol rozen, fruit en bessen vormde de kleurrijke inspiratiebron voor de lipsticks en dat zie je terug aan het kleurenpalette dat bestaat uit mooie natuurlijke tinten. De romige formules zijn vrij van parfum en conserveringsmiddelen dus de kans op irritatie is echt minimaal. Er zijn twee soorten lipstick, een semi transparante cream lipstick voor kleur en een mooie glinsterende finish en een matte lipstick in 8 mooie dekkende tinten.

De Idun Matte lipstick is verkrijgbaar in 8 kleuren en bestaat uit minerale pigmenten en verzorgende bestanddelen waaronder antioxidanten, vitamine E en Nordic cloudberry oil.

De Creme lipstick is minder dekkend en een stuk glanzender dankzij de glinsterende deeltjes, ook deze lipstick is heel erg lief voor je lippen dankzij shea butter en nordic cloudberry oil. De glinsterende deeltjes gaan mooi samen met de transparante “sheer finish” waardoor je een subtiel gekleurd resultaat krijgt. Ook deze lipstick is er in 8 tinten.

Ik was al een tijdje op zoek naar een niet te roze roze lipstick. Snap je wat ik bedoel? Ik vind roze heel erg mooi maar het moet niet te zoet worden. Filippa bleek dé perfecte roze lipstick voor mij, wel roze, maar door de transparante finish niet té roze en mooi zomers door de glinsterende finish.

Filippa brengt prettig aan en voelt romig en soepel aan op de lippen, een fijn gevoel dat ook tijdens het dragen blijft. Het lijkt wel alsof ik een hele verzorgende lipbalm draag maar dan met die subtiel roze tint en mooie glinstering. De lipstick bleef langer zitten dan ik verwacht had en vervaagt langzaam, op het laatst blijft er alleen een subtiel glinsterend laagje op de lippen achter. Deze lipstick scoort echt een dikke 9/10.

Jungfrubär is de matte tint waar ik voor viel, ik zou deze tint omschrijven als een donkere ietwat bruine nudetint. De finish is niet volledig mat maar eerder velvet, je ziet nog een beetje glans. Qua aanbrengen is deze lipstick ook erg fijn en creamy maar je merkt wel dat dit een hele andere formule is dan de Cream lipstick, iets wat uiteraard bij die matte finish hoort.

Idun minerals matte lipstick Jungfrubar

Tijdens het dragen vond ik deze dan ook wat “droger” en een tikje trekkerig aanvoelen. Het was niet storend maar wel duidelijk merkbaar. Deze lipstick zorgt voor een perfecte dekking en dus die mooie finish. Deze lipstick moest ik eerder bijstiften dan de cream lipstick want door het intense effect valt het sneller op dat de kleur wat vervaagt. Hoewel ik het effect van deze lipstick heel erg mooi vind valt er qua comfort dus nog wat winst te behalen, nu heb ik vrij snel last van dat trekkerige gevoel dus ik zal niet te streng zijn, deze lipstick scoort nog altijd een goede 7,5/10.

Beide lipsticks zijn vrij van nickel en croom, silicone, talk en parabenen, dit smaakt naar meer! Idun is zeker een merk om te ontdekken. Ik heb de peachy roze blush Smultron, het blushpenseel, een eyebrow pencil en de mooie koraalkleurige Cream lipstick in Frida al op mijn verlanglijstje gezet.

Idun shop je bij enkele G&W gezondheidswinkels, schoonheidsspecialisten en huidverbeteringspraktijken. Wat een geweldige aanwinst voor de Nederlandse en Belgische make-up liefhebster.

*producten zijn mij toegezonden voor review doeleinden. 

Advertenties