Macarons eten voor het goede doel

71246502-c2b6-46c6-832c-5cf886102047

Ik dacht er laatst nog aan dat ik al een tijdje geen macarons meer had gehaald bij Patisserie de Rouw in Vught. Hoewel het perfect halverwege de route ligt van mijn thuis in België naar dat van mijn moeder aan de rand van Amsterdam stop ik er tegenwoordig nog maar zelden omdat mijn kleine peuter zo lekker slaapt onderweg. Het lijkt me niet handig om dat slaapje te onderbreken want met een beetje geluk slaapt ze 150km aan een stuk waarna ze lekker vrolijk en uitgerust is.

Toch ga ik de gok binnenkort maar eens wagen en wel voor het goede doel, want in de laatste nieuwsbrief van Patisserie de Rouw stond wel een hele bijzondere oproep. Patissier en eigenaar Arthur de Rouw was voorheen een wedstrijdzwemmer en zich nog altijd bewust van het grote geschenk dat een goede gezondheid is. Juist daarom steunt patisserie de Rouw de strijd tegen taaislijmziekte met de verkoop van hun goddelijke macarons.

Van 15 tot en met 21 Maart gaat 50% van de opbrengst van de macarons naar de Nederlandse Cystic Fibrosis stichting. Ook macarons die via de website besteld worden tellen mee voor de actie. De Jour du Macaron is op 20 Maart en is een initiatief van Pierre Hermé, dé godfather van de macaron mag ik wel zeggen denk ik. Samen met Relais Dessers startte hij 13 jaar geleden deze speciale dag waarop alle aangesloten patissiers via speciale acties geld doneren aan stichtingen ten behoeve van onderzoek naar Cystic Fibrosis.

img_6806.jpg

De heerlijke Macarons van Patisserie de Rouw zijn naar mijn mening de lekkerste Mararons die je in Nederland en België kan vinden en dat is dan ook het resultaat van liefdevol handwerk door patissiers die hun vak vol passie beoefenen.

Als je dan toch naar de winkel gaat bestel dan voor jezelf ook een heerlijk macaron gebakje met frambozen, mijn persoonlijke favoriet! Hieronder een leuk filmpje waarin Jimmy, de macaron expert bij de Rouw vertelt over dit bijzondere en luxueuze koekje.

Patisserie de Rouw bevind zich aan de Kloosterstraat 1 in Vught. Check de website van de patisserie voor de webshop en al het lekkers wat er te koop is. Via de webshop is er ook de mogelijkheid om een extra donatie te doen maar dit kan natuurlijk altijd via de website van de stichting NCFS. Ik haal binnenkort twee doosjes al moet ik die dan wel op in de kofferbak van de auto stoppen want het risico is dat ze op zijn voor ik thuis ben en van zoiets lekkers moet je echt even met volle teugen genieten. Mindfulness met macarons terwijl je een mooi doel steunt. Fantastisch toch?

 

Advertenties