Getest: Dermalogica Precleanse balm

Een strikvraagje, als je je huid reinigt begin je dan altijd met de eerste stap van de reiniging? Uiteindelijk is elke eerste handeling de eerste stap maar er bestaat zoiets als een product dat je vóór je eerste reinigingsproduct gebruikt. Deze zogenaamde pre-cleanser zorgt ervoor dat je ‘gewone’ eerste stap in de reiniging zijn werk optimaal kan doen.

Demalogica gelooft al jaren in het principe van de dubbele reiniging, iets dat in een land als Japan zelfs vanzelfsprekend is. Door je huid optimaal te reinigingen leg je de basis voor je verzorging en voorkom je problemen zoals een doffe vale huid, verstopte poriën die weer leiden tot ontstekingen en zelfs veroudering.

De extra stap lijkt misschien een beetje gedoe maar qua tijd scheelt het slechts een minuut of twee, zeg eens eerlijk, hoelang doe je erover om je make-up aan te brengen? Dan zijn die twee minuutjes extra om alles er grondig af te halen en de kwaliteit van je huid te verbeteren een kleine moeite toch?

De Dermalogica Precleanse is een olie waarmee je langhoudende make-up, vervuiling en ander vuil van je gezicht verwijderd. Deze olie is met name geschikt voor een vette tot gemengde huid, ik vind dit product heel erg fijn tijdens de zomermaanden om transpiratie en restjes waterbestendige SPF bescherming op milde wijze van mijn gezicht te verwijderen. De Ultracalming cleanser maakt dan korte metten met het overgebleven vuil. Het is trouwens een mythe dat een olie niet goed is voor een vette huid, juist een olie kan vet en olie van de huid verwijderen, omdat je daarna nog een reiniger gebruikt blijft er geen olie achter op je huid.

De Precleanse is een heel erg fijn product, de fullsize is een handige pompflacon en er is ook een handige travelsize Precleanse verkrijgbaar en die heeft een vaste plek in mijn beautycase zodat ik ook dubbel kan reinigen op reis.

Hoewel de Precleanse een heel fijn product is zijn er natuurlijk ook make-up liefhebsters met een normale, droge of vochtarme huid en hoewel die de olie ook prima kunnen gebruiken is er nu ookeen Precleanse balm. Een romige balsem die ingrediënten bevat die de huid niet alleen grondig reinigen maar ook verzorgen.

Abrikozenpitolie voedt, hydrateert en verzacht irritatie en en natuurlijk biolipiden complex (lipiden zijn de huideigen vetstoffen die haar soepel houden en de beschermlaag vormen) zorgt ervoor dat de beschermende barrière intact blijft. Essentiële oliën van lavendel, grapefruit, mandarijn, citroengras, eucalyptus en pomerans zorgen voor een extra zuivere beleving van de reiniging.

De dikke balsem zit verpakt in een tube, in de vepakking vind je ook een speciale handschoen, als je die reinigingshandschoen in combinatie met de balsem gebruikt wordt de reiniging nog intensiever en worden ook meteen dode huidcelletjes op milde wijze van de huid verwijderd. Ik heb een nogal gevoelige huid dus ik gebruik de handschoen niet elke dag maar om de dag.

Nu de feestdagen echt in zicht komen is de make-up ook uitbundiger dan de rest van het jaar, een mooi moment om eens te laten zien hoe effectief de balsem is. Ik was wat metallic make-up aan het testen en wou eens zien hoe de Precleanse balm deze make-up zou verwijderen. De roze metallic lipfluid is heel erg hardnekkig en had ook meer aandacht nodig dan de oogmake-up maar als je de balsem even laat zitten en vervolgens zachtjes doorgaat met masseren heeft zelfs de meest hardnekkige make-up geen schijn van kans. Na het spoelen met water bleef er een fris en egaal ogend huidje achter.

 In gebruik niet elke dag heavy make-up dus de Precleanse gebruik ik niet dagelijks maar als ik een full make-up aanbreng vind ik deze extra stap echt de moeite waard. Ook als ik op een plek ben geweest waar de airco volop draait (ik heb ooit op de luchthaven gewerkt, toen had ik dit product écht moeten hebben want na het werken voelde mijn huid altijd zooooo onzuiver aan) grijp ik naar de Precleanse balm voor een extra schoon gevoel.

Na de Precleanse gebruik ik de Ultracalming cleanser of de Special cleansing gel, dat ligt een beetje aan de conditie van mijn huid op dat moment. Nu ze heel koud weer voorspeld hebben zal mijn huid snel gevoeliger worden en door tijdig met de Ultracalming producten aan de slag te gaan voorkom ik een overgevoelige huid. Je hoeft niet pas met producten voor een gevoelige huid te beginnen als het te laat is, door preventief te werken kan je veel leed een stapje voor zijn.

Fijn is ook dat Dermalociga Skin Kits in het assortiment heeft, dit zijn setjes met travel size producten van verschillende productlijnen zoals het Ultracalming gamma. Heel erg leuk om te vragen voor de kerst of jezelf cadeau te doen. Het is een fijne manier om kennis te maken met de producten van Dermalogica en als de flacons leeg zijn was ik ze altijd goed uit en leg ze apart tot de vakantie zich aandient zodat ik ze kan vullen met mijn fullsize producten.

Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe aanvulling op het assortiment van Dermalogica, kom maar op met al die glitter en glamour make-up, de Precleanse balm is er klaar voor. Dermalogica shop je bij Dermalogica concept stores, de schoonheidsspecialist en via de officiële webshop.

Advertenties