Tandjes poetsen met Jack & Jill

IMG_9472

Het is al bijna een jaar geleden dat kleine meid haar eerste tandje kreeg, inmiddels zijn er al heel wat tandjes bijgekomen (de eerste kiezen zijn al door en momenteel zijn alle vier de hoektanden aan de beurt) dus is poetsen echt wel al een noodzakelijk klusje geworden.

Nu vind ik het tanden poetsen bij een eigenwijze dreumes best lastig, ik ben echt al jong begonnen met het wennen aan een tandenborsteltje in haar mondje en zolang ze het zelf mag doen wil het wel lukken maar dan blijft het vooral bij op het borsteltje sabbelen en bijten.

IMG_9460

Gelukkig zijn er manieren om het tandenpoetsen wat leuker te maken, de vrolijke producten in de cadeauset met de afbeelding van een grappig konijntje helpen zeker om het proces wat aangenamer te laten verlopen. Grote plus is natuurlijk dat de Jack ’n Jill producten duurzaam en vrij van schadelijke stoffen zijn.

Het bekertje is van bamboe en rijstschil, de natuurlijke tandpasta heeft een lekkere bosbessen smaak en is vrij van fluoride, SLS of andere agressieve chemische middelen. De silicone tanden & tandvleesborstel is voor kindjes tussen de 2 en 6 jaar dus die heb ik nog niet getest. De ‘gewone’ tandenborstel heeft fijne zachte borstelhaartjes die toch goed poetsen en bij al dit leuks zit ook nog een toilettasje van katoen waarin je de spulletjes kan meenemen op vakantie of logeerpartijtje.

IMG_9481

De tandpasta is hier wel favoriet, ik had ook een tube Weleda tandpasta gekocht maar mijn mini vind bosbessen gewoon erg lekker en herkent de Jack ’n Jill tube al en daar reageert ze toch een stuk enthousiaster op dan die van Weleda. Ik vind het prima want dankzij die tandpasta steekt ze het borsteltje toch wat sneller in haar mondje en dan kan ik zachtjes poetsbewegingen maken met het borsteltje. Wat ik heel fijn vind aan de tube is het kleine gaatje waar een hele kleine hoeveelheid pasta uitkomt want veel heb je voor de allerkleinsten niet nodig. Een nadeel is de kwetsbaarheid van het dopje, na een keer vallen was het dopje stuk en sluit niet meer. Ik heb het toen met tape dichtgeplakt en draai de dop er nu vanaf.

Het wil ook wel voorkomen dat ze een eigenwijze bui heeft (goh dat hebben kindjes van 16 maanden volgens mij nooit….) en dan moet ik er een extra borstel bij gebruiken zodat ik daarmee snel haar tandjes poets als zij haar borsteltje inspecteert. Ze vind het konijntje op het tandenborsteltje namelijk erg leuk.

IMG_9487

Al met al een heel leuk setje om te krijgen of cadeau te doen, het is weer eens iets anders dan het standaard kraamcadeautje toch? De poetsproducten zijn ook los verkrijgbaar. Het setje is in vier verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Oja, er is zelf een electrische tandenborstel met muziekje dat stopt zodra de twee minuutjes poetsen om zijn. Nu is mijn mini daar nog te klein voor maar ik vind het wel erg leuk gevonden.

Ik heb dit Jack & Jill Konijn setje geshopt bij Blabloom, wat ik zo fijn vind aan hun assortiment is dat je er vanuit kan gaan dat het aangekochte product aan de strenge eisen van de Blabloom mama’s voldoet. De verzorgingsproducten worden nagekeken op ingrediënten, de filosofie van Blabloom is dat producten er leuk uit moeten zien en doeltreffend moeten zijn maar bovenal veilig en gezond voor de kindjes. En dat shopt gewoon heel erg prettig, ik werp zelf ook vaak nog wel een blik op de ingrediënten maar het is fijn om te weten dat ik daar niet de enige in ben.

Ik wordt steeds kritischer als consument en Blabloom speelt daar heel fijn op in door producten aan te bieden die aan hun kritische eisen voldoen. In de webshop vind je een heel uitgebreid assortiment maar het leukste is natuurlijk een bezoekje aan hun prachtige winkel. Al heb je dan misschien wel oogkleppen nodig want er staat enorm veel moois haha.

IMG_9434

Advertenties