Puccini Bomboni

img_2969

Valentijnsdag is in aantocht en hoewel ik niet echt waarde hecht aan vaste dagen waarop iets ‘moet’ vind ik chocolade wel het meest geschikte cadeautje op de dag waarop je je geliefde laat weten hoeveel hij of zij voor je betekent. Diamanten zijn natuurlijk ook leuk maar dat is budget technisch weer een heel ander verhaal….

Chocolade dus, de bonbons van Puccini zijn zo’n beetje het summum op chocoladegebied in Nederland. De bonbons van Puccini Bomboni onderscheiden zich op verschillende vlakken van andere chocolatiers in Nederland en België. Ten eerste zijn deze bonbons groot, een bonbonnetje van Leonidas, Neuhaus of Godiva krijg ik meestal nog wel in één keer in mijn mond. Als je dat bij deze joekels lukt dan is dat knap. Deze bonbons zijn supersize, dus dat is extra lang genieten en ideaal als je van jezelf maar één chocolaatje per dag mag….(of is dat wel heel erg valsspelen?)

img_3021

Maar ze zijn niet alleen groot, de buitenlaag is lekker dik wat zorgt voor een krokante bite (iets waar Marcolini nog iets van kan leren, no offense…Ik hou van een stevige laag chocolade)  en de vulling bestaat uit een stevige ganache die een explosieve smaaksensatie garandeert. Het kan daarom ook gebeuren dat de smaak je even overvalt en misschien wel even too much is maar geen nood, als je eenmaal bekomen bent van de eerste hap dan weet je hoe echte chocolade hoort te smaken. Vooral de pure varianten zijn diep en intens van smaak, mysterieus en een tikje bitter en natuurlijk met een smaakmaker zoals cranberry, vijg, gianduja, koffie, krenten of drank.

img_3016

 

Ik had een doosje met alcohol, ikzelf drink nog steeds niet vanwege de borstvoeding dus manlief mocht zich over de cognac, cointreau en drambuie ontfermen en dat vond hij helemaal niet erg. Alleen is hij een serieuze whisky liefhebber dus uiteraard vroeg hij mij of er geen bonbon met whisky in het doosje zat en eigenlijk een terechte vraag al lijkt het me lastig om uit al die verschillende mooie single malts een keuze te maken, alhoewel, een proefdoosje voor de whisky liefhebber met verschillende typen single malt in een speciaal doosje?

IMG_2942.JPG

In het doosje uit de online shop zaten naast de drie bonbons met alcohol nog de smaakjes gember, cranberry, kokos, marsepein krent, vijg marsepein, pecan en koffie. Een mooi assortiment van smaken al overheerst de donkere chocolade nogal en als je daar geen liefhebber van bent kan je toch beter even naar de winkel om zelf uit te zoeken. Ik ben meestal vooral van de melk en wit maar kon dit doosje wel waarderen, ik heb genoten van elke hap en betreurde het echt toen ik aan de laatste bonbon begon.

puccini

 

Naast de bonbons zijn er nog volop andere chocolade verwennerijen verkrijgbaar en het summum van luxe zijn de mooie geschenkdozen (De luxe geschenkdoos 2 bevat ook de crispies en sinaasappelschijven die lijken me ook goddelijk hint hint).

Puccini Bomboni is verkrijgbaar bij de twee boutiques in Amsterdam en je kan ze ook online bestellen als je niet in de gelegenheid bent om naar Amsterdam te gaan (of als je zoals ik over de grachten rijd na een persevenement maar niet meer precies weet waar het winkeltje ook alweer zat….).

img_3015