Reddende engeltjes: Dermalogica boosters

IMG_5156

Huidverzorging benader ik eigenlijk zoals alle aankopen die ik doe, ik spaar liever even door voor kwaliteit dan dat ik me telkens laat teleurstellen door impulsieve aankopen die net in de aanbieding waren. Dit heb ik ook niet in één week geleerd hoor, je wil niet weten hoeveel producten ik al vanaf jonge leeftijd van mijn eerste zelfverdiende centjes bij de parfumerie kocht en probeerde om ze vervolgens te kunnen wegdoen omdat het niets voor mijn huid deed (soms zelfs de situatie nog verslechterde) en dat terwijl ze niet echt voordelig te noemen zijn.

Om die reden heb ik een aantal jaar terug mijn drempelvrees overwonnen en ben schoonheidssalons binnengestapt om de merken waarmee de specialisten werken te ontdekken. Dat er toen een wereld voor mij openging kon je misschien al raden. Pas op, ik zeg niet dat de huidverzorging die je in de parfumerie vind niet goed is, maar veel merken verleiden met glanzende potjes waar meer marketing dan voordeel voor je huid in te vinden is.

Dermalogica is één van die ontdekkingen, dit no-nonsense skincare merk richt zich enkel en alleen op huidverzorging en heeft een uniek systeem om de voor jou geschikte huidverzorgingsproducten te vinden. Het face mapping systeem werkt simpel maar effectief. Een getrainde Dermalogica specialiste stelt per zone van je gezicht de behoeften vast, zo kan je kin weer een andere verzorging nodig hebben dan je voorhoofd en die kan je dan ook beter anders behandelen voor het beste resultaat. Omdat dat niet ingewikkeld hoeft te zijn (ik heb geen tijd voor ingewikkeld ik heb een baby van 3 maanden) wil ik je graag aan mijn beste huidverzorgingsvriendjes voorstellen: de Dermalogica Boosters.

Ik gebruik afhankelijk van het seizoen een vaste moisturizer en daaronder gebruik ik naar behoefte één van de Boosters. Zo heb ik echt een enorm droog voorhoofd maar een kin die neigt naar onzuiverheden. Ik begin mijn huidverzorging dus met het plaatselijk aanbrengen van de boosters en daarna volgt de moisturizer (intensive moisture balance in de winter en active moist in de zomer). Je mag ze trouwens ook mengen met je verzorging maar als je per zone andere behoeften hebt is dat niet zo handig.

De Boosters van Dermalogica zijn echte reddingswerkers, ik heb er een aantal staan en zie ze als een soort van onmisbare EHBO set voor de huid, ik zal proberen om ze even kort en bondig (het is inmiddels al een heel verhaal geworden…) uit te leggen.

Nu onmisbaar vanwege de hoge bescherming, de Solar defense booster met SPF 50 bevat groene thee en druivenpit extracten voor extra bescherming tegen invloeden van buitenaf , dit is trouwens de enige die je met je enkel met je moisturizer mag mengen.

Gevoelig type? De Gentle Soothing booster is een heel luchtig en vloeibaar product die de gevoelige huid direct kalmeert en hydrateert, ook een eczeemhuid heb ik ondervonden. Als stiefdochter weer eens een hevig rode eczeem aanval heeft dan kalmeert dit product en we hebben al heel erg veel geprobeerd… Frambozenextract, honing en bloemenextracten verminderen roodheid en irritatie.

De breakout control is een gel met antibacteriële bestanddelen die ontstekingen helpt te voorkomen zonder dat de huid trekkerig aan gaat voelen. De talgproductie wordt gereguleerd en tea tree en zink sulfaat verzachten de huid. Dit product mag zelfs gebruikt worden naast acnémedicatie omdat het niet uitdroogt en geen exfoliërende ingrediënten bevat. Als ik voel dat mijn huid onrustig is breng ik dit product direct aan en de onzuiverheden komen dan ook niet verder tevoorschijn.

Dan nu mijn favorietje, de skin hydrating booster is een ware redder in nood als je last hebt van een droge huid maar absoluut niet zit te wachten op een rijke volle crème. Tijdens de zomermaanden transpireer ik enorm snel in mijn gezicht, een te rijke verzorging activeert dit ook nog eens dus ik ben zo blij dat ik dit product ontdekt heb.

De Skin hydrating booster vermindert droogtelijntjes en verbetert het vochtgehalte in de huid. Algen, hyaluronzuur, panthenol en glycolipides zijn verpakt in deze gewichtloze booster die niet zorgt voor glim of transpiratie maar enkel zorgt voor een comfortabel gevoel. Op vakantie of als het hier heel erg warm is gebruik ik dit product s’avonds solo en het verzorgende product volgt pas voor het slapengaan. Ideaal als je net als ik niet zit te wachten op een verhit zweethoofd…. Zo niet charmant…

Dermalogica heeft de drempel om een salon in te stappen trouwens op briljante wijze verlaagd, als je toch liever eerst vrijblijvend kennismaakt dan bezoek je simpelweg een van de concept stores in Nederland of België voor een gratis face mapping analyse of gewoon om even vrijblijvend te smeren en proberen. De concept stores vind je in Antwerpen, Gent, Maastricht, of bezoek één van de skin bars die je in verschillende Bijenkorf filialen kan vinden.

Advertenties