Drama in Manhattan: Hotel Vendôme

IMG_9607

Ik was altijd een groot fan van Sex & The City en momenteel ben ik het laatste seizoen van Gossip Girl aan het kijken, het zijn niet de outfits waar ik enorm blij van wordt maar de locatie waar deze populaire series zich afspelen: Manhattan New York. De bijzondere levensstijl van de upper east siders spreekt tot de verbeelding en deze roman speelt zich af tegen het decor van een luxueus vijfsterrenhotel in Manhattan (smul!).

Heloise is opgegroeid in hotel Vendôme, een elegant hotel dat gerund word door haar vader Hugues. Haar moeder heeft haar en haar vader in de steek gelaten voor een popster waardoor vader en dochter een hele sterke band hebben. Het runnen van hotels zit de familie in het bloed en Heloise vertrekt naar Zwitserland voor de prestigieuze hotelopleiding maar haar vader mist haar enorm, tot hij een bijzondere vrouw ontmoet die hem weer doet geloven in de liefde. Maar hoe zal zijn dochter bij terugkomst reageren op deze romance? Als er een bruiloft op komst is zet dat iedereen op scherp, gaat dat nog goedkomen?

Danielle Steel heeft een heerlijke vlotte schrijfstijl en schrijft gedetailleerd zonder teveel af te dwalen. Dit boek geeft een kijkje in de wereld van de superdeluxe hotels en is perfect leesvoer om even weg te dromen en te smullen van het lief en leed van de upperclass. Soms word het verhaal wat zoet maar dat is ook wel een beetje de kracht van Danielle Steel, laat je maar gewoon lekker meeslepen, dat doet een mens soms erg goed.

IMG_9606

Advertenties