Een beetje liefde van Amanda Prowse

IMG_9623

Toen ik de eerste alinea van de achterkant van deze roman las was ik eigenlijk al verkocht, althans, bij het woord patisserie was ik eigenlijk al om. Een beetje liefde verteld het verhaal van Pru, de eigenaresse van een beroemde patisserie in Londen. Pru lijkt alles te hebben, een goedlopende zaak, prachtige designerkleding en vaste bezoeken aan Londense topkappers maar achter die succesvolle buitenkant schuilt een vrouw die haar verleden vol donkere geheimen probeert te beschermen.

Aan de top kom je niet zomaar en ook Pru betaalde hiervoor een hoge prijs maar wat doe je dan als je na je zestigste voor het eerst verliefd word terwijl je als jong meisje te horen kreeg dat dat niet voor jou was weggelegd? Deze roman is weer net even iets anders dan de gemiddelde lovestory en laat zien dat het nooit te laat is om liefde te vinden (zo vond ik Letters to Juliet ook zo’n enorme zwijmelfilm, hoe briljant was het dat ja na 50 jaar nog altijd je ware liefde kan terugvinden). De heerlijkheden van de patisserie op de achtergrond vormen een aangename extra dimensie om bij weg te dromen als je net als ik een zoetekauw bent.

Het boek begint in een lekker tempo maar na een paar hoofdstukken werd ik opgeschrikt door een tragische gebeurtenis, ik moest hier echt even van bijkomen al krijg je daar de tijd niet voor want een geheel nieuw personage dient zich dan aan dat voor de nodige spanning en sensatie zorgt. Wel word dan duidelijk waar het boek om draait: bestaan tweede kansen?

Een beetje liefde leest lekker vlot weg en is heel prettig geschreven en heeft mij heel nieuwsgierig gemaakt naar de andere boeken van Amanda Prowse en dan met name de titels Het verhaal van een moeder en Wat heb ik gedaan?  De boeken van Amanda Prowse worden uitgegeven door Aerial en zijn verkrijgbaar bij de (online boekhandel) deze titel scoor je nu voor slechts €10 een smakelijk boek voor mee op vakantie of lekker thuis op de bank met een doos lekkers bij de hand.

IMG_9631

Advertenties