Lekker wegdromen: De Koppelaarster

IMG_4053

Lezen doe ik vooral tijdens de zonnige maanden en vorig jaar zomer ontdekte ik de uitgeverij Grace Publishing house, een kleine uitgever die zich richt op het publiceren van Christelijke titels. Nu is bijbelstudie aan mij persoonlijk niet besteed maar ik heb een serieus zwak voor de heerlijke romans die deze uitgever publiceert. Al moet ik toegeven dat de bemoedigende titels ook heel erg bijzonder zijn, ikzelf ben niet gelovig maar die titels zijn er vooral om perspectief te bieden in tijden dat je het even allemaal niet meer ziet zitten.

Maar terug naar de romans, De Koppelaarster is een bundel die bestaat uit vier verschillende verhalen die toch een beetje met elkaar verbonden zijn. De verhalen spelen zich af in Texas tegen het eind van de 19e eeuw (denk het tijdperk van het kleine huis op de prairie, precies hoe heerlijk!) en draaien allemaal om de liefde die niet voor iedereen weggelegd lijkt tot er een koppelaarster ten tonele komt die probeert om een paar koppels te vormen. Al lijkt het erop dat niet al haar combinaties even succesvol zijn….

De verschillende verhalen uit de Koppelaarster doen wegdromen naar historische tijden vol ruisende rokken, een huishouden zonder alle electronische luxe van nu en stoere mannen die geen stationwagon tot hun beschikking hadden maar een ontstuimig paard.

IMG_4058

Deze romans lezen lekker vlot door, de verhalen zijn soms wat voorspelbaar maar hoe heerlijk is het om gelijk te krijgen als je het verloop van het verhaal al een beetje kon voorspellen? Dit type verhalen zijn ook ideaal voor aan het zwembad of strand, als je tussendoor gestoord word ben je niet direct helemaal de draad kwijt maar kan je gewoon lekker verder lezen als je weer in de gelegenheid bent. Dit boek was voor mij 424 pagina’s ontspannen leesplezier, heerlijk om eventjes mee tot rust te komen en even mee te ontsnappen naar simpeler tijden.

Andere titels die ik zeker nog wil gaan lezen zijn Druk op de ketel en Buitgemaakt van Karen Witemeyer, de dame die ook verantwoordelijk was voor het eerste verhaal uit De Koppelaarster en het boek dat ik vorig jaar zomer met veel plezier had gelezen: De Strootjesbruid. De boeken van Grace publishing house zijn direct via de webshop van de uitgeverij verkrijgbaar maar de titels zijn uiteraard ook verkrijgbaar via boekhandel en online boekhandel zoals bol.com.

IMG_4060

Advertenties