Als de schoen past….

Stuart_Weitzman.jpg

Toen dit persbericht mijn mailbox binnenkwam maakte mijn schoenenminnende hart toch wel even een sprongetje…

Negen bekende schoendesigners hebben ter ere van de live-action film Cinderella een schoen ontworpen die voor hun persoolijk het glazen muiltje van Cinderella verbeeld. De creaties zijn, in alfabetische volgorde, van Paul Andrew, Alexandre Birman, Rene Caovilla, Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, Nicholas Kirkwood, Charlotte Olympia, Jerome C. Rousseau en Stuart Weitzman. Alle schoenen zullen vandaag worden onthuld tijdens de Cinderella tentoonstelling op het Filmfestival van Berlijn.

CINDERELLA_PAYOFF_NETHERLANDS

Het iconische glazen muiltje is voor velen een symbool van magie en hoop (waaronder yours truly, al heb ik eerder de voeten van één van de stiefzusters…) , elk paar schoenen uit deze collectie verandert hedendaagse Assepoesters in een bibbedi babbedie boo instant in een prinses.

De schoenen zullen verkrijgbaar zijn in enkele van de volgende winkels over de hele wereld, evenals in een aantal eigen winkels van de grote merken zelf. Ik kan me zo voorstellen dat je qua prijs wel een petemoei nodig hebt maar een meisje mag dromen toch? De exemplaren van Jimmy Choo hebben mijn voorkeur maar helaas is de pasvorm van Choo te smal voor mijn voeten…Voor meer informatie over de beschikbaarheid kan contact worden opgenomen met de winkels en/of designer merken.

  • Verenigde Staten – Saks Fifth Avenue (New York en Beverly Hills)
  • Londen – Harrods
  • Parijs – Galeries Lafayette
  • Milaan – Excelsior Milano
  • Moskou –Tsum
  • Tokio − Isetan Shinjuku
  • Dubai – Level Shoe District, The Dubai Mall

Paul_Andrew.jpg

Cinderella draait vanaf 18 Maart in de Nederlandse bioscopen en is uiteraard geïnspireerd op het klassieke sprookje. De cast bestaat onder andere uit Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden en Helena Bonham Carter. De tijdloze beelden van de meesterlijke Disney-tekenfilm uit 1950 worden tot leven gewekt in een visueel schitterend spektakel dat is geregisseerd door Sir Kenneth Branagh.

Cinderella gaat over de jonge Ella (Lily James) die na het overlijden van haar moeder een stiefmoeder (Cate Blanchett) krijgt als haar vader hertrouwt. Haar nieuwe stiefmoeder heeft al twee dochters uit een eerder huwelijk en als Ella’s vader onverwacht overlijdt moet ze het in haar eentje zien te redden want haar nieuwe familie is ontzettend jaloers op de mooie en lieve Ella. Haar moeder heeft haar altijd geleerd dapper en vriendelijk te zijn en Ella probeert dit vol goede moed, hoe slecht haar stiefmoeder en stiefzussen Dricella en Anastasia haar ook behandelen.

Op een dag komt ze in het bos een vreemde tegen maar Ella weet niet dat dit de prins is. Als het paleis alle huwbare vrouwen van het koninkrijk uitnodigt voor een bal hoopt Ella dat ze de charmante Kit weer tegen zal komen, ze denkt immers dat hij op het paleis werkt. Maar haar stiefmoeder verbiedt haar te gaan en laat haar jurk aan stukken scheuren door haar jaloerse stiefzusters. Als Assepoester denkt dat alles verloren is verschijnt er een bedelaarster ten tonele (Helena Bonham Carter) die haar leven voor altijd zal veranderen. En dan begint de magie pas echt….

Stuart_Weitzman.jpg

 

Advertenties