Een Prachtige dag

IMG_4769

Een prachtige dag is een roman waarmee je de zomer weer eventjes in huis haalt tijdens de koude wintermaanden. Een prachtige dag draait om een zomerbruiloft in Nantucket. De bruiloft brengt twee bijzondere families bijeen, de familie van bruidegom Stuart bestaat uit Ann en Jim, (de ouders) de broers van Stuart én zijn halfbroer. Ann en Jim zijn enkele jaren gescheiden geweest en uit de affaire van Jim is een zoon voortgekomen die uiteraard ook op de bruiloft aanwezig is. In een poging tot vergevingsgezindheid nodigt Ann ook de moeder van halfbroer Chance uit….geen goed plan blijkt achteraf.

IMG_4778

De familie van de bruid heeft een aantal jaar voor de bruiloft een zwaar verlies geleden, de moeder van de bruid is overleden aan kanker maar de moeder had een vooruitziende blik. Tijdens haar ziekbed heeft ze in een notitieboek aanwijzingen voor de bruiloft opgeschreven zodat bruid Jenna haar moeders aanwezigheid toch zou voelen op haar grote dag. Dit is echter een beetje tegen het zere been van de onzekere stiefmoeder van Jenna, Pauline voelde zich altijd al een beetje in de schaduw staan van de eerste vrouw van haar echtgenoot, maar het notitieboek zorgt voor een flinke jaloezie. Dat dit niet het enige knelpunt is wordt al snel duidelijk.

Je valt middenin het verhaal dus alle namen kunnen in het begin wat verwarrend zijn (een bijlage in de vorm van stamboom om de namen op te zoeken of tafelschikking met naam en relatie tot het bruidspaar had handig geweest) en soms zijn de zinnen heel kort waardoor het boek op momenten leest als een telegram maar ondanks dat vond ik het een vermakelijk boek. Niet de meest meeslepende roman die ik ooit gelezen heb maar meer een luchtig verhaal vol intriges, als dit boek op tv zou komen zou het een combinatie zijn tussen de drama’s uit een soap en een romantische film. Een lekkere roman voor koude winterdagen of op een zonnig strand (mocht je deze winter de zon opzoeken) die bovendien hele fijne tips voor een stijlvolle bruiloft bevat.

IMG_4780

Advertenties