AH Excellent Perla capsules

IMG_0090

De grootste ergernis van de Nespesso koffie aanschaf vond ik altijd de lange wachtrijen bij de boutiques, het gezeur of je een kopje koffie wou (nee want ik heb thuis een machine en ik drink daar het liefst een lekker bakkie) zorgde ervoor dat het allemaal nog langer duurde. Ik heb het talent om altijd op de meest drukke momenten koffie te willen kopen. Nu moest ik  ook dik drie kwartier rijden om de dichtstbijzijnde boutique te bereiken en online bestellen vond ik ook zinloos want ik drink maar één a twee kopjes per dag (manlief dronk toen tijdelijk geen koffie). Zonde om dan een mega voorraad in huis te halen toch?

Dus onlangs werd de Nespresso vervangen door een prachtige Illy X1 espressomachine die werkt met gemalen koffie. Simpel en een tikje retro. Koffie zetten vereist nu iets meer handelingen maar dat maakt de koffie des de lekkerder plus ik heb altijd een kopje koffie met dezelfde intensiteit, ik bepaal immers zelf hoeveel koffie er in de machine gaat.

IMG_0093

Nu vind ik het stiekem wel jammer dat ik geen Nespresso meer bezit want er zijn nu ook cups verkrijgbaar van AH Excellent. Goed nieuws voor de Nespresso machine bezitters dus. Ik had de cupjes van Douwe Egberts L’Or Espresso al geprobeerd maar die vond ik toch niet helemaal wauw. Ik ben dus ook nog eens erg veeleisend. De AH cups zijn in diverse varianten verkrijgbaar. Toen hier nog een Senseo stond had AH eens voor de feestdagen koffiepads van AH Excellent, ik heb daarna nog lang gezocht naar deze pads want ik persoonlijk vind de AH Ecxellent koffie heel erg lekker. Zo lekker dat ik de espresso melange van AH Excellent ook graag gebruik in mijn Illy machine.

De capsules zijn verkrijgbaar in 5 variaties, drie espresso’s en twee lungo’s. Mocht je je afvragen wat het verschil is tussen deze twee, een espresso is een hoeveelheid koffie van ca 30 ml en een lungo 80ml. Voor beiden gebruik je dezelfde hoeveelheid koffie, maar het verschil zit ‘m dus in de hoeveelheid water. En dan nog maar even voor de volledigheid, een dubbele espresso is twee hoeveelheden koffie en 80ml water, perfect voor de liefhebber van veel en krachtig.

IMG_0095

Ik heb bij Illy eens een heuse koffietasting gedaan, espresso proef je het best door heb naar binnen te zuigen/slurpen waardoor de aroma’s goed langs je gehemelte bubbelen. Op die (niet charmante) manier komen de aroma’s het beste vrij. Het verbaasde mij hoeveel verschillende smaken je uiteindelijk in je koffie kan proeven (caramel, cacao, geroosterd brood,

De Excellent Espresso is verkrijgbaar in Forti (sterkte 9), Dark Roast (sterkte 6) en Espresso Originale (sterkte 4). De Lungo is verkrijgbaar in Espreeso Lungo en Espresso Lungo Decaffeinato, beide hebben intensiteit 4. De capsules zijn uitgevoerd in gezellige kleurtjes, het oog wil ook wat nietwaar?

IMG_0107

Nu ik eraan denk, ik had nog een reden om weer terug te willen naar gemalen koffie. Een koffiemachine waarbij gebruik gemaakt wordt van capsules levert toch veel afval op, bij Nespresso kan je je lege capsules inzamelen en laten recyclen (al vind ik dat ze daar ook een tegemoetkoming in moeten creëeren voor de brave klanten die dit doen). Misschien is dat bij het materiaal van de Perla cups niet mogelijk maar als dat een optie zou zijn zou ik dit zeker toejuichen. Inzamelbakken bij elke AH, hoe tof zou dat zijn?

Dus nu kan de Nespresso bezitter gewoon tijdens het boodschappen doen een voorraadje capsules inslaan. AH Excellent Perla capsules zijn nu verkijgbaar bij Albert Heijn, voor een verpakking van 10 capsules betaal je € 2,79.

IMG_0265

Een van mijn favoriete espressomelanges.

Advertenties