Nespresso….or else…

Nespresso Linizio Lungo

Nespresso Linizio Lungo

Nespresso…or else…. Dat is vaak mijn gedachte op de vroege ochtend, zeker in de donkere maanden als alles nog in diepe duisternis gehuld is als ik mijn warme mandje moet verlaten. Koffie is voor mij niet alleen een genietmomentje voor mezelf, in de koude wintermaanden is het een echte kickstart van de dag.

Nespresso heeft sinds kort een nieuwe lungo die het ochtendritueel belooft te veraangenamen. De Linizio lungo (Linizio is afgeleid van het Italiaanse inizio=begin of aanvang) verwijst naar het begin van de dag, een volle en zachte arabica van bonen uit Zuid Amerika heeft intensiteit 4 en is puur erg lekker maar ook erg fijn in mijn cappuccino (koffie drink ik of zwart óf met alle toeters en schuimbellen;)).

De Braziliaanse Bourbon koffieboon die centraal staat in de Linizio heeft vooral graan-en moutachtige noten en een wolkje melk accentueert een carameltoets in deze melange. De capsule heeft de warme oranje kleur van de opkomende zon en laat ik nou toevallig heel erg vrolijk worden van oranje, goed bedacht van Nespresso! De introductie van de Linizio houdt wel in dat de Finezzo Lungo (de gele) langzaam uit het assortiment zal verdwijnen, dus mocht dat je favo lungo zijn, sla snel in! Maar geef de smakelijke Linizio zeker ook een kans.

Wat is nou eigenlijk een lungo? Een lungo is een kopje koffie gemaakt met een espressomachine maar een espresso is een kleine shot koffie en een lungo meer water en je hebt dan ook een grotere hoeveelheid koffie. Een espresso is lekker intens, maar soms wil ik gewoon lekker lang met  mijn kopje koffie doen, een lungo is dan ideaal, wel de intensiteit en smaak, maar méér koffie.

Nespresso Pixi set

Wat je voorkeur ook heeft  drinken uit een leuk kopje maakt het kopje koffie altijd net wat lekkerder. Deze schattige roestvrijstalen pixi kopjes zijn dubbelwandige en verkrijgbaar in alle kleuren van de Nespresso grand cru’s. Zowel in de Lungo’s (160ml) als de espresso’s (80ml). Mijn Mickey mouse espressokopje en schotel heb ik gekocht in Disneyland Paris, maar het lieve glaasje is ook van Nespresso. Weet je trouwens wat de functie is van het glaasje water dat bij je espresso geserveerd krijgt? Italianen drinken eerst het glaasje water om eventuele smaken uit de mond te spoelen waardoor je de smaak van de espresso optimaal kan proeven. Geloof me, dit maakt echt verschil.

IMG_0292

Coffee break

Niets zo fijn als een lekkere coffee break met wat zoets, ook dat vind je terug in de Nespresso boutiques, ook online, vooral de Dolcetti D’ Oranger en de Palets met fruitsmaakjes zijn goddelijk.

Nespresso Dolcetti D'oranger & Palets amande abricot, framboise, figue

Nespresso Dolcetti D’oranger & Palets amande abricot, framboise, figue

Check http://www.nespresso.com voor een boutique bij jou in de buurt of de online shop met alle grand cru’s, lekkere zoete traktaties en leuke kopjes.

Advertenties